Liviu Pop critică actuala programă școlară: Avem manuale în care urmează să intrăm în UE, dar noi suntem intrați de 10 ani

Prezent joi, în județul Prahova, la Vălenii de Munte, unde a participat la deschiderea unei grădinițe noi, ministrul Educației, Liviu Pop, a criticat actuala programă școlară despre care a spus că "supraîncarcă elevul" și nici nu îl "învață suficient de clar". În acest context, Liviu Pop a anunțat că, până în anul 2019, elevii români vor învăța după o nouă programă școlară, ministrul arătând că sunt manuale în care se vorvește încă despre viitoarea intrare a țării noastre în Uniunea Europeană.

"Vom avea în 2019 rescrisă toată programa școlară pentru că astăzi avem manuale în care, urmează la Geografie să intrăm în UE, pentru că așa scrie într-un manual gimnazial, dar noi suntem intrați de vreo 10 ani.(...) Programa școlară să fie adaptată, corpul profesoral să fie binem format și asta facem" a spus Liviu Pop.

Întrebat dacă profesorii nu sunt bine formați, ministrul Educației a spus că sunt profesorii adaptați, dar nu noii programe școlare.

"Nu e adaptat la noile programe (corpul profesoral – n.r.), este adaptat, dar la alte programe. Profesorii pentru clasa a cincea au programe noi, au manuale noi, am făcut formare rapidă la nivelul Inspectoratelor Școlare pentru că nu s-a gândit cineva, la nivel de minister, să pună o formare la nivel național, s-a făcut zonal, s-a lăsat presiunea pe inspectoratele școlare. Noi am semnat acum o lună programul prin care formăm în următori pa...

Citește pe romaniatv.net