Ludovic Orban, despre renunțarea la pragul pentru referendum: Nu îi e rușine lui Dragnea?

„Nu îi e rușine lui Dragnea? Au mai coborât pragul de validare de la 50% la 30%, cu un obiectiv foarte clar urmărit, acela de a îl demite mai ușor pe președintele României, pentru că ei știu că niciodată nu vor avea șansa să câștige alegerile pentru funcția de președinte. E o obrăznicie din partea lui să se facă că nu înțelege că de fapt foarte mulți români care susțineau familia tradițională nu au venit la vot pentru că au perceput că este referendumul lui Dragnea și că de fapt prin modul în care s-a pus întrebarea Dragnea urmărește să modifice Constituția”, a declarat Orban.

Liderul PNL a precizat că, deși a fost un fake news faptul că liderul PSD ar vrea să modifice Constituția în interes personal, aceste informații au determinat oamenii să nu mai participe la referendum.

„Sigur, un fake news care nu avea nicio bază reală, dar care a prins să modifice Constituția în interes personal și foarte mulți nu s-au prezentat la vot pentru că au considerat că acest referendum este o mânărie a lui Liviu Dragnea. Dacă mai vorbești despre prag la referendum, după ce ai coborât o dată de la 50% la 30% mi se pare o glumă proastă", a mai spus Ludovic Orban.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că ideea de cvorum inhibă prezența la vot la referendum și spune că dacă nu ar exista un prag minim de prezență, numărul de oameni care ar vota ar fi mai mare, participând inclusiv cei c...

Citește pe adevarul.ro