Ludovic Orban spune că în materie de absorbție a fondurilor europene suntem la genunchiul broaștei

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri seara că Guvernul este "la genunchiul broaștei" în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, afirmând că în ultimii cinci ani nu a fost întocmit un proiect de infrastructură finanțat din fonduri europene.

"În materie de absorbție a fondurilor europene suntem la genunchiul broaștei. Suntem în al cincilea an, de exemplu, și pe Programul Operațional Investiții Mediu, pe zona de infrastructură de transport, n-am început niciun proiect nou de investiții în cinci ani. E și prostie, și incompetență și cred că și rea intenție. Cred că este rea intenție. Uitați-vă la meciul care este între Corina Crețu și Guvernul României, în condițiile în care Corina Crețu este comisar pus de PSD, nu e pus de noi.

Și Corina Crețu spune: puteți finanța autostrada Iași - Târgu Mureș pe fonduri europene. Și guvernul în loc să folosească fonduri europene, pe care n-are capacitatea să le cheltuiască din programul ăsta de infrastructură mediu, zice că face pe PPP. Este de noaptea minții! Nu poți să faci contract de parteneriat public-privat fără procedură de selecție competitivă, n-ai cum să faci, nu există nicăieri în lumea asta", a spus Orban, la B1 TV.

Citește pe jurnalul.antena3.ro