Maria Grapini, reclamată la CNCD pentru mesajul jignitor la adresa românilor din Diaspora, distribuit pe Facebook

Maria Grapini, reclamată la CNCD pentru mesajul jignitor la adresa românilor din Diaspora, distribuit pe Facebook. USR Diaspora a sesizat joi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la mesajul distribuit pe Facebook de europarlamentarul Maria Grapini referitor la românii din afara granițelor țării care participă la mitingul din 10 august.

„Afirmațiile publice emise de Maria Grapini, o persoană cunoscută la nivel național și internațional și care exercită puterea publică, au efectul de a umili și demoraliza pe cei vizați. Mai mult, faptul că o persoană publică folosește exprimări atât de jignitoare asupra unei întregi comunități, doar pe baza convingerilor politice, induce publicului că un comportament jignitor față de românii din diaspora este legitim și justificabil din moment ce este susținut de un funcționar public de rang înalt”, se arată în sesizarea USR Diaspora, potrivit unui comunicat transmis Agerpresa.

USR consideră că insultarea românilor din Diaspora este un gest absolut incalificabil, indiferent de împrejurări, dar mai ales ținând cont de standarde morale pe care le impune funcția publică.

„În 1990, Ion Iliescu îi numea golani pe protestatarii din Piața Universității. Au trecut 28 de ani și limbajul multor politicieni români nu s-a îmbunătățit, mai ales atunci când sunt criticați. Reprezentanții poporului într-o democrație ar trebui să într...

Citește pe libertatea.ro