Mazăre, „refugiatul” din Madagascar: Nu mă mai întorc

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, condamnat, miercuri, la 6 ani și 6 luni de închisoare, a acordat un interviu Antenei 3 din Madagascar, în care și-a anunțat intenția de a nu se mai întoarce în țară.

Chestionat ce decizie va lua în privința viitorului său, Radu Mazăre a spus: „Decizia la viitorul meu am luat-o în momentul în care am decis să plec din țara asta capturată de către serviciile de securitate și să cer azi politic. Oriunde în lumea largă te duci și spui că ai fost judecat pentru același lucru, în doua dosare diferite, cu doua sentințe diferite, consideră că e ceva cel puțin în neregulă cu sistemul judiciar”.

Fostul primar a spus că indiferent dacă problemele sale din instanță se vor rezolva sau nu, nu vrea să se mai întoarcă vreodată în România.

„Nu, nu mi-e dor de România – nu m-aș mai întoarce”, a afirmat Mazăre. Anterior interviului, Radu Mazăre a transmis prin intermediul unei scrisori că se „felicită” că a plecat din țară: „În atare situație concluzia mea personală este una singură: mă felicit că am plecat dintr-o țară în care justiția poate și achita și condamna o persoană în același timp, pentru exact aceeași acuzație, cu acelasi obiect, dar în doua dosare diferite!”, a arătat Mazare, în scrisoarea pe care a trimis-o

Mazăre a explicat în interviul pentru Antena 3, în ce privește sentința, că a rămas „fără cuvinte, pur și simplu”. „Ce reacție pot să ...

Citește pe cotidianul.ro