Mesajul lui Traian Băsescu pentru Klaus Iohannis: Domnule Președinte, poți să dormi liniștit, nu mai ai nimic de făcut

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a susținut, luni seara, pe Facebook, că, în privința revocării șefei DNA, președintele Iohannis se află într-o situație extrem de dificilă și că dacă nu organizează un referendum cu întrebări bine gândite și bine explicate, îi transmite ”somn ușor”.

”Domnule Președinte, poți să dormi liniștit, nu mai ai nimic de făcut! Președintele Iohannis se află într-o situație extrem de dificilă cu doar două variante de acțiune și cu o pierdere ireversibilă pentru democrație.

Prima variantă: să respecte decizia CCR și să o revoce pe Laura Codruța Kovesi (LCK) ceea ce îl va pune într-o situație extrem de dificilă fată de propriul electorat. A doua variantă: să nu respecte decizia CCR și să nu o revoce pe LKC, ceea ce îl descalifică pentru funcția de președinte și îl pune în față unei suspendări. Pierderea pentru democrație: problema nu este LCK, ci faptul că președintele nu mai poate decide cu privire la numirea și revocarea procurorilor șefi, această decizie fiind trimisă, prin ministrul justiției, înapoi la partid, că pe vremea lui Năstase.

Este foarte interesant de văzut cum va mai putea apăra Președintele independența procurorilor pe care o clamează în toate declarațiile publice, când nominalizările vor fi făcute de Dragnea, la partid”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Citește pe zf.ro