MFP decide, după rectificare, dacă se vor demara licitațiile 5G, pentru a se încadra în deficit

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) va analiza, la rectificare, oportunitatea demarării licitațiilor 5G și a vânzării apei grele din rezervele statului, pentru care speră să încaseze 2,3 miliarde lei și astfel să se încadreze în deficitul de 3%.

'Conform corespondenței cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații și a celei cu Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, la elaborarea Legii bugetului de stat nr. 2/2018, au fost incluse venituri bugetare în valoare de 2,3 miliarde lei din încheierea licitației privind benzile de frecvență 5G și vânzarea de apă grea din rezerva statului', au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanții MFP.

Ei susțin că la momentul elaborării primei rectificări bugetare vor fi analizate trendul și nivelul veniturilor și cheltuielilor bugetare, precum și progresele înregistrate pentru realizarea acestor două măsuri.

'În urma analizelor se va stabili oportunitatea menținerii estimărilor privind aceste măsuri sau dacă vor fi identificate alte măsuri fiscal-bugetare astfel încât deficitul bugetar să nu depășească 3% din PIB. Reiterăm faptul că Ministerul Finanțelor Publice își menține angajamentul de încadrare a deficitului bugetar în ținta asumată de 3%', menționează sursa citată.

Președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Sorin Grindeanu, a declarat, recent, ...

Citește pe agerpres.ro