Ministrul Educației: Locurile la universități nu s-au repartizat pe criterii politice

Valentin Popa, ministrul Educației, a declarat că alocarea locurilor în universități nu s-a făcut pe considerente politice, dând exemplu Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", al cărui rector suspendat este ministrul Justiției, Tudorel Toader.

De asemenea, Popa a făcut precizări și în legătură cu repartizarea locurilor în funcție de rectorii care au semnat scrisoarea de susținere a acestuia, la preluarea mandatului.

"Rectorul Academiei de Științe Economice a semnat (scrisoarea de susținere -n.r.), însă universitatea are o scădere a locurilor alocate (-20 de locuri la licență, -9 la doctorat). Rectorul Universității Politehnica din Timișoara nu a semnat, însă universitatea înregistrează o creștere a locurilor alocate (+60 de locuri la licență, +85 de locuri la masterat)", a adăugat Popa.

Ministrul a subliniat că alocarea acestor locuri este una preliminară, cea definitivă având loc în toamna acestui an.

"Pentru prima dată la intrarea în vigoare a Legii Educației Naționale cu modificările și completările ulterioare, MEN a fundamentat și repartizat preliminar distinct locuri/granturi finanțate de la bugetul de stat pentru studii universitare de licență, master, doctorat. Susținerea domeniilor prioritare de dezvoltare a România era necesară încă din anul 2014. Repartizarea actuală este una preliminară, cea definitivă urmând să aibă loc în toamnă, după ce vor fi distribuite locuril...

Citește pe romaniatv.net