Ministrul Finanțelor: Toate lucrurile legate de Formularul 600 vor fi clarificate săptămâna viitoare

„Într-un timp foarte scurt, săptămâna viitoare, vom prezenta un document public, astfel încât în prima parte a lunii martie să avem o decizie adoptată și totul să fie foarte clar”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Realitatea TV.

Oficialul a precizat că lucrurile vor fi clarificate în luna martie „tocmai pentru a nu depăși termenul de 90 de zile (de la începutul anului) în care contribuabilii cu venituri din activități independente își păstrează calitatea de asigurați în sistemul public de sănătate”.

Potrivit ministrului Finanțelor, vor exista „câteva principii” în baza cărora se vor clarifica, în viitorul act normativ, lucrurile care acum sunt în suspensie. Redăm, în continuare, precizările ministrului:

- „Se va merge pe estimare (n.n.- a veniturilor), deci fiecare va depune o singură declarație și va avea o singură plată pe an. Vor exista declarații rectificative”

- „Cei care au depus Formularul 600 (38.000 de contibuabili) nu mai depun decât dacă suma este mai mare”

- „Nu își pierde nimeni calitatea de asigurat. Suntem în termen de 90 de zile și nimeni nu pierde calitatea de asigurat la sănătate”.

„Săptămâna aceasta definitivăm mecanismul respectiv și apoi începe discuția publică pe fiecare propunere în parte”, a spus Teodorovici.

„Astăzi, un salariat plătește contribuție la cât câștigă, dar pe PFA - cu câștiguri uneori mult mai mari - se plătește la suma m...

Citește pe mediafax.ro