Ministrul Justiției, despre relația sa cu premierul Mihai Tudose: ”Foarte bună”

Întrebat de jurnaliști, joi, la CSM, care este relația sa cu premierul Mihai Tudose, ministrul Justiției a răspuns: "Nu am niciun element pentru a considera natura relației dintre mine și premierul altcumva decât foarte bună".

El a refuzat, însă, să răspundă întrebărilor jurnaliștilor privind decizia sa în cazul procurorului general al DNA, Laura Codruța Kovesi.

În schimb, ministrul Justiției a vorbit despre întâlnirea pe care o va avea marți, 16 ianuarie, cu președintele Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), Guido Raimondi, precizând că, cel mai probabil în 22 ianuarie, urmează să fie trimis CEDO memorandumul privind condițiile din închisori.

"Marți am o întrevedere cu președintele CEDO, pentru că în 25 ianuarie este termenul limită la care trebuie să prezentăm foaia de parcurs privind condițiile din închisori. O avem de multă vreme redactată, in fiecare zi adăugam caeva. O voi prezenta în Guvern, iar apoi, pe 22 ianuarie, cel mai probabil, trimitem memorandumul la CEDO", a explicat Tudorel Toader. Condițiile de detenție din penitenciarele din România contravin Convenției Europene pentru Drepturile Omului și arată o disfuncționalitate structurală care necesită adoptarea de măsuri generale de către stat, a decis, în aprilie, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că, exceptând-o pe Carmen Dan, nu ...

Citește pe stirileprotv.ro