Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: "Coreea de Nord vrea să negocieze direct cu Statele Unite"

Administratia din Coreea de Nord doreste negocieri directe cu Statele Unite pentru stabilirea unor "garantii de securitate", i-a transmis ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, secretarului de Stat american, Rex Tillerson.

Serghei Lavrov si Rex Tillerson s-au intalnit joi, la Viena, cu ocazia reuniunii Consiliului Ministerial al Organizatiei pentru Securitate si Securitate in Europa (OSCE).

Serghei Lavrov i-a transmis sefului diplomatiei americane ca Administratia Kim Jong-Un vrea negocieri directe cu Statele Unite pentru stabilirea unor "garantii de securitate", informeaza agentia RIA Novosti.

"Sefii diplomatiilor din Rusia si Statele Unite au fost de acord ca Phenianul trebuie sa respecte cu strictete rezolutiile Consiliului de Securitate ONU", a transmis Ministerul rus de Externe.

"In alta ordine de idei, cele doua parti au discutat modalitati de oprire a razboiului civil din Siria prin implicarea tuturor fortelor politice intr-un proces de negociere (...) in paralel cu eforturile de infrangere a organizatiilor teroriste", adauga Ministerul rus de Externe, potrivit romaniatv.

Citește pe bzi.ro