Motivarea Instanței Supreme pentru condamnarea lui Dragnea în dosarul SGASPC Teleorman: S-a folosit de influență și putere

Magistrații care l-au condamnat pe președintele PSD la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman și-au motivat decizia prin faptul că liderul social-democrat s-a folosit de influența și puterea pe care le are pentru a o determina pe Floarea Alesu să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu, scrie Antena 3.

„Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenție, folosindu-se de influență, autoritatea și puterea conferită de funcțiile deținute – președinte atât al organizației județene a PSD Teleorman, cât și al Consiliului Județean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu”, arată magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În motivare se mai arată că „în reușita demersului său infracțional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea față de inculpata Alesu Floarea”.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul privind procesul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. A fost achitat pentru acuzația de fals intelectual. Decizia nu este definitivă.

Conform DNA, Dragnea a inter...

Citește pe libertatea.ro