Negrescu: Discursul lui Juncker întărește nevoia de consens în jurul Președinției României la Consiliul UE

Discursul privind Starea Uniunii al președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, "întărește nevoia de consens în jurul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene", a declarat miercuri, într-un comunicat de presă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

"Apreciem angajamentul constant, atât al domnului Juncker personal, evidențiat și cu această ocazie, cât și a întregii Comisii Europene, pentru realizarea unei Uniuni mai eficiente în obținerea de rezultate concrete pentru toți cetățenii europeni", a afirmat ministrul delegat.

Conform sursei citate, această abordare "este în concordanță cu viziunea și obiectivele pe care România urmărește să le promoveze pe durata Președinției sale la Consiliul UE, în prima jumătate a anului viitor".

"Împărtășim pe deplin și ne regăsim în viziunea conform căreia, în contextul actual, este nevoie de o Europă unită, puternică și solidară. Pentru România, inclusiv ca stat membru care va exercita în curând Președinția Consiliului UE, unitatea statelor membre reprezintă o premisă esențială atât în gestionarea provocărilor interne și externe, cât și în conturarea viitorului Uniunii Europene de o manieră care sa răspundă așteptărilor tuturor cetățenilor săi", a subliniat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Ministrul delegat a reiterat susținerea pentru viziunea Președintelui Comisiei Europ...

Citește pe agerpres.ro