Nicolicea: Suspendarea președintelui este o etapă intermediară în cadrul procesului de demitere

Președintele Comisiei juridice de la Camera Deputaților, Eugen Nicolicea, a declarat miercuri că suspendarea șefului statului este o etapă intermediară în cadrul procesului de demitere.

"Aceasta este o ipoteză și nu o decizie a PSD (suspendarea președintelui Klaus Iohannis - n.r.). Domnul Dragnea a vorbit și a precizat în mod expres că nu discută despre suspendare, nu de altceva dar să nu își găsească vorbele răstălmăcite. După ce se încalcă Constituția și este o încălcare gravă a Constituției, orice măsură constituțională se poate aplica și acest lucru, practic, se poate aplica începând de la data publicării, când trebuia să fie pusă în acord (decizia CCR cu privire la șefa DNA - n.r.).

La nivel teoretic, mă întrebați cum se face o suspendare. Evident că Parlamentul inițiază o demitere, toată lumea confundă demiterea cu suspendarea. În cadrul demiterii, după ce se aprobă hotărârea respectivă, președintele este suspendat, se cere avizul Curții Constituționale care este opțional, după care se ajunge, evident, la referendum care se face în 30 de zile de la data votului în Parlament. Prin urmare, să înțeleagă toată lumea, suspendarea este o etapă intermediară în cadrul procesului de demitere.

Demiterea se face prin referendum și asta o stabilește poporul", a spus Nicolicea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă președintele Klaus Iohannis poate fi doar suspendat fără să se aj...

Citește pe jurnalul.ro