Numărul de locuri finanțate de stat în universități

Ministrul educației naționale, Valentin Popa, a declarat, luni, că numărul de locuri finanțate de stat din unele universități din țară va fi mai mic în anul viitor, pentru că aceste instituții nu au domenii de studiu prioritare cuprinse în strategia de dezvoltare a țării până în anul 2020.

El a subliniat că cifrele de școlarizare prezentate până acum sunt preliminare și vor suferi modificări la alocarea finală.

Explicația a fost dată în contextul în care profesori și studenți ai mai multor universități au anunțat că vor protesta, nemulțumiți de cifra de școlarizare pentru anul următor.

Valentin Popa: "În mediul academic, la Consiliul Național al Rectorilor am discutat în nenumărate rânduri de necesitatea alocării unor locuri destinate domeniilor prioritare.

În tot acest timp, am fost cu toții conștienți că această alocare va afecta inevitabil numărul de locuri atribuit universităților tradiționale ale României, din simplul motiv că acestea nu au preponderent programe de studiu care să fie direct axate pentru domeniile prioritare de dezvoltare.

Dar ceea ce avem în momentul de față pe site-ul ministerului este o repartizare preliminară.

Aproximativ o mie de locuri finanțate de stat ar urma să piardă, în total, cele nouă universități din țară nemulțumite de decizia Ministerului Educației.

Printre acestea: Universitatea din București și ASE-ul, Universitatea Babeș-Bolyai din Clu...

Citește pe romania-actualitati.ro