O mașină a intrat în mulțime în statul american Virginia, în timpul violențelor între extremiști și anti-extremiști

ACTUALIZARE O mașină a intrat în mulțime, la Charlottesville, în timpul confruntarilor dintre extremiști și anti-extremiști. Un prim bilanț arată că un om a murit și 19 au fost răniți. Ambulanțele au intervenit de urgență.

Autoritățile locale fac apel către oameni, inclusiv pe rețelele de socializare, să evite zona.

Guvernatorul statului decretase deja stare de urgență, din timpul confruntărilor.

Sute de militanți de extremă dreapta și ultra-naționaliști albi s-au luptat, la propriu, cu manifestanți anti-extremiști. Grupările de dreapta vor să organizeze un miting în parcul central al orașului.

Poliția, dotată cu scuturi, a creat cordoane de securitate pentru a-i împiedica pe simpatizanți să ajungă la locul adunării.

Situația este incertă și există riscul unor noi incidente între cele două tabere. Poliția estimează că mai multe mii de oameni vor lua parte la mitingul ilegal.

Potrivit Reuters, președintele american Donald Trump a condamnat sâmbătă violențele care au izbucnit între naționaliști albi și contramanifestanți în orașul Charlottesville, din statul Virginia.

"Trebuie să fim TOȚI uniți și să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru acest tip de violență în America. Haideți să fim uniți", a scris Trump pe contul său de Twitter.

Oficialitățile locale din Charlottesville au aprobat în martie desfășurarea marșului de protest al naționaliștilor albi "Unite ...

Citește pe stiri.tvr.ro