O parte dintre tranzacțiile făcute de mai mulți clienți ai ING Bank în weekend au fost procesate dublu. Reacția băncii

O parte dintre tranzacțiile făcute de mai mulți clienți ai ING Bank în weekend au fost procesate dublu. Reacția băncii
Foto: www.libertatea.ro

Mai mulți clienți ai ING Bank au întâmpinat probleme cu cardurile, reclamând că banca le-a dublat tranzacțiile efectuate în ultimele trei zile și că s-au trezit fără bani în cont sau chiar pe minus. Reprezentanții băncii au confirmat că au fost probleme și spun că operațiunile dublate vor fi reglate ulterior.

Mai mulți clienți ai băncii s-au plâns că în ultimele trei zile (6, 7 și 8 octombrie) li s-au dublat tranzacțiile, scrie Adevărul.

„Moms (mame, n.r.) care aveți cont la ING și ați făcut plăți în ultimele 3 zile să vă verificați contul. Mie mi s-au dublat tranzacțiile și am sold cu minus. Înțeleg că nu sunt singurul utilizator în situația asta”, a scris o clientă pe un grup de Facebook.

„Și eu am pățit la fel. Mulțumesc pentru atenționare. Am vorbit la bancă și au spus că este o problemă tehnică și că au început reversarea banilor în cont. Mâine ar trebui să fie totul ok”, a scris alt client.

Pe pagina de Facebook a băncii au început să curgă plângeri.

„Sunt pe datorie deși am plătit tot! Scrie -30, 50 și ceva de lei. Cu minus! Le-am scris, mi-au răspuns. Sper să se rezolve. Zic că e o problemă generală”, a scris un client.

Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții ING, doar o parte dintre tranzacțiile făcute în weekend au fost procesate dublu.

„O parte dintre tranzacțiile făcute în weekend au fost procesate de două ori din cauza unei erori operaționale. În...

Citește pe libertatea.ro