O seară bucureșteană convertită la poezie. Celebrul scriitor portughez António Lobo Antunes, premiat la FIPB

„Cred că Dumnezeu există! Dacă Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea sa, atunci dovada este că l-a creat pe Brâncuși!” – António Lobo Antunes

Cel mai important festival al poeziei din România, ajuns la a IX-a ediție și organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român și-a deschis porțile la Biblioteca Centrală Universitară « Carol I » din Capitală. Festivalul Internațional de Poezie (FIPB) se desfășoară în perioada 14 – 20 mai 2018, în peste 12 spații culturale din Bucuresti, unde vor fi găzduiți peste 150 de poeți din 30 de țări.

De câteva ori propus pentru premiul Nobel, cel mai mare scriitor portughez și unul dintre cei mai cunoscuți romancieri de talie mondială, António Lobo Antunes, a fost prezent la deschidere în calitate de invitat de onoare.

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a apreciat că, și de această dată, festivalul a găsit calea pentru ca o manifestare culturală de elită să nu devină una elitistă, deoarece poezia iese din biblioteci și instituții rigide și înviorează spațiile cu simțire autentică. „În lumea noastră, de sateliți și rețele virtuale, avem nevoie de poeți mai mult ca oricând. Pentru că doar ei vor putea primeni cuvintele, ajutându-ne să regăsim magia și misterul vieții.

În cadrul acestui festival sunt puse în valoare și casele memoriale și liceele capitalei. Vă mulțumesc pentru că, în prag de Centenar al unit...

Citește pe cotidianul.ro