O societate caracterizată de paranoia

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a anunțat, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, că va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Inspecția Judiciară, după afirmațiile apărute cu privire la vizitele sale în vilele aparținând SRI.

Cristina Tarcea a precizat, în debutul ședinței plenului CSM, că a intrat în posesia unei sesizări prin care CSM-ul este invitat să o întrebe dacă a încălcat sau nu dispozițiile articolului 5 și articolului 7 din Legea 303/2004, Consiliul fiind sesizat de faptul că „este de notorietate în lumea magistraților că sunt o frecventă vizitatoare a caselor de protocol”.

„Noi nu suntem într-o societate normală, suntem într-o societate care se caracterizează printr-o paranoia generală, suntem într-o societate în care orice slăbiciune reală sau nereală se speculează pentru a se aduce umbre asupra actului de justiție. Și cum se pot aduce umbre asupra actului de justiție decât prin calomnierea anumitor persoane? Repet, puțin îmi pasă de imaginea mea, dar îmi pasă de imaginea mea atunci când această imagine se răsfrânge asupra imaginii Înaltei Curți și asupra imaginii judecătorilor care trebuie să pronunțe în această perioadă niște soluții delicate și grele.

De aceea, cred că trebuie să lămurim aceste aspecte și eu îmi asum riscul de a sesiza personal, direct, Consiliul Superior de Apărare a Țării și Inspe...

Citește pe cotidianul.ro