Orban: Conducerea Jandarmeriei să demisioneze în bloc, a acționat ca o mașină de război împotriva propriilor cetățeni

Reprezentanții Jandarmeriei au anunțat că de la ora 10.15 vor susține o conferință de presă.

"Jandarmeria nu are ce să mai explice, nu există nicio explicație decât demisia în bloc a conducerii Jandarmeriei, pentru că jandarmii au acționat ca un organ de represiune, fără niciun motiv, fără să fie în pericol vreu obiectiv, fără ca cetățenii să fi reprezentat o amenințare. Intervenția lor în forță nu are nicio motivație și nu au nimic de spus în afară de demisie", a declarat, la Digi 24, liderul PNL Ludovic Orban.

El i-a sfătuit pe toți cei care au fost agresați sau au inhalat gaze lacrimogene să formuleze plângeri penale la Parchet împotriva jandarmilor sau a conducerii Jandarmeriei, precizând că PNL le va acorda asistență juridică gratuită.

"Foarte mulți colegi din piață mi-au spus de existența unor personaje fie din galerie, fie din grupări agresive care nu aveau ce să caute acolo, acolo a fost un protest al unor oameni civilizați, care nu au fost agresivi. (...) Jandarmeria de ce nu a extras elementele violente? Rostul Jandarmeriei este să îi păzească inclusiv pe cetățenii pașnici care protestează. Jandarmeria a dat tot timpul cu gaze lacrimogene și au avut o atitudine provocatoare.

A fost folosită violența fără niciun motiv, este evident că au fost instruiți să intre la intimidare și să lovească oamenii pașnici", a afirmat Orban.

Citește pe romaniatv.net