Orban: Guvernul a acceptat ca bugetul UE pe 2019 să nu conțină bani pentru România privind despăgubiri pe pesta porcină; gafă monumentală

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că Guvernul a acceptat în cadrul ECOFIN adoptarea bugetului UE pe 2019 fără sumele necesare la care România are dreptul pentru plata despăgubirilor pentru cetățenii români care au fost afectați de efectele pestei porcine. Orban a afirmat că acest lucru reprezintă o "gafă monumentală", pe care liberalii se vor lupta să o corecteze în Parlamentul European.

"Am aflat astăzi cu stupoare de un gest de neînțeles al Guvernului României care, la reuniunea ECOFIN, Consiliul Uniunii Europene pe finanțe, a acceptat adoptarea formei bugetului Uniunii Europene pe 2019 fără sumele necesare la care România are dreptul pentru plata despăgubirilor pentru cetățenii români care au fost afectați de efectele pestei porcine. Este ceva absolut incredibil ca România, care are dreptul conform legislației europene la a obține finanțări pentru despăgubiri din bugetul UE, prin Guvernul Dăncilă, să nu solicite aplicarea acestor prevederi care conferă drepturi cetățenilor români", a declarat Ludovic Orban, joi, la finalul BPN al PNL.

El a adăugat că grupul parlamentar al PNL din Parlamentul European a formulat un amendament, prin intermediul europarlamentarului Siegfried Mureșan, prin care solicită alocarea a 110 milioane de euro către România.

"100 de milioane de euro din FEGA, Fondul de garantare pentru agricultură și 10 milioane de euro din Fondul de interven...

Citește pe agerpres.ro