Orban: Încetul cu încetul, PSD construiește o groapă în care va intra economia românească

"Încetul cu încetul, PSD construiește o groapă în care va intra economia românească. Rata inflației a ajuns de la 0,2%, la momentul preluării guvernării de către coaliția PSD - ALDE, la 4,72%. (...) Înseamnă (...) o reducere a puterii de cumpărare mai ales pentru angajații în sectorul privat, dar și pentru angajații în sectorul public. (...) De asemenea, pensionarii nu au primit niciun leu în plus la pensie, pentru că acest Guvern a refuzat să aplice legea pensiilor", a declarat Orban, după o întâlnire pe care a avut-o, la sediul PNL, cu o delegație a Fondului Monetar Internațional, potrivit Agerpres.

Potrivit liderului PNL, este "extrem de gravă și îngrijorătoare" scăderea ponderii veniturilor bugetare raportat la PIB.

"Ponderea veniturilor bugetului raportat la Produsul Intern Brut este la 26%. (...) Nu pot fi suportate cheltuieli publice importante, indispensabile pentru dezvoltarea societății românești. (...) Datoria publică, anul trecut, a crescut cu peste 4 miliarde de euro. Ce face Guvernul PSD - ALDE? Lasă pe umerii copiilor și nepoților noștri povara unor cheltuieli iresponsabile, care au fost făcute numai în scop electoralist", a spus Orban.

El a adăugat că, în 2017, deficitul bugetar a fost de aproximativ 13 miliarde de euro. "Adică o creștere a deficitului bugetar cu peste 2 miliarde de euro raportat la anul 2016", a precizat Ludovic Orban.

Liderul PNL a vorbit ș...

Citește pe romaniatv.net