Orban: Tentativa de a ataca la CCR decizia despre Kovesi îi va umple de ridicol pe cei din coaliția majoritară

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni că tentativa celor din coaliția majoritară de a ataca la Curtea Constituțională a României (CCR) refuzul președintelui Klaus Iohannis de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este "fără niciun fundament și îi va umple de ridicol".

"Le spun clar, de acum, celor din coaliția majoritară că tentativa de a ataca la Curtea Constituțională este fără niciun fundament și îi va umple de ridicol, așa cum i-a umplut și solicitarea lui Tudorel Toader", a declarat Orban, la Realitatea TV.

Totodată, întrebat cum i s-au părut poziția și declarațiile șefului statului cu privire la solicitarea ministrului Justiției de revocare a șefei DNA, Orban a răspuns: "Absolut normale. De altfel, am și dat un comunicat (...) nu neapărat de susținere, mai mult de poziționare și mai ales de avertizare a minților tulburate din coaliția majoritară, care agită steagul unui atac la Curtea Constituțională, care mi se pare și mai ridicol decât solicitarea formulată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, de revocare a Codruței Kovesi".

În opinia lui Orban, ministrul Justiției ar trebui "să reflecteze și să își scrie demisia frumușel", pentru că "a eșuat lamentabil" în acest demers, care a fost "complet nefundamentat" și refuzat de șeful statului. AGERPRES/(A - autor: Mădălina Cerban, editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)

Citește pe agerpres.ro