Ordin de ministru în neconcordanță cu Legea educației

Ordin de ministru în neconcordanță cu Legea educației
Foto: ziarullumina.ro

Potrivit președintelui Federației „Spiru Haret”, Marius Nistor, probele orale ale bacalaureatului, care au început luni, sunt în afara legii, întrucât Legea educației prevede că examenul poate fi susținut doar de absolvenți, iar la acest moment elevii de clasa a XII‑a nu pot fi considerați absolvenți. Fostul ministru Liviu Pop, cel care a hotărât mutarea probelor orale în februarie, spune că, potrivit aceleiași legi, aceste competențe trebuie susținute în semestrul al II‑lea, dar recunoaște că în lege sunt îalineate care se contrazic”.

În Legea Educației Naționale sunt două articole care „se bat cap în cap”, iar competențele digitale și lingvistice se desfășoară în afara cadrului legal, susține președintele Federației „Spiru Haret”, Marius Nistor.

„Ca să poți susține un examen de bacalaureat, trebuie să fii absolvent al învățământului liceal. În luna februarie nu poți avea statutul respectiv. Sunt două articole din Legea Educației Naționale, care, aparent, se bat cap în cap. Un articol care permite ca acea componentă a examenului de bacalaureat, care face referire la competențele digitale și lingvistice, să fie susținută în semestrul al doilea, dar nu precizează dacă este vorba de începutul semestrului sau sfârșitul semestrului, iar un alt articol, care spune foarte clar că trebuie să fii absolvent al învățământului liceal pentru a putea intra în examenul de bacalaureat”, a ...

Citește pe ziarullumina.ro