Ore de publicitate în plus! Pro TV, amendă maximă pentru depășiri uriașe de publicitate la stațiile locale

Ore de publicitate în plus și o amendă maximă pentru Pro TV. Stațiile locale ale Pro TV, închise de curând, au difuzat, peste limita legală, nu mai puțin de zece ore de publicitate. Aproape 11 chiar. În doar două săptămâni!

”Mi se pare o depășire colosală”, a spus Radu Herjeu, membru CNA.

1. Depășirea este adunarea tuturor stațiilor care au dat publicitate peste cele 12 minute legale.”Nu mi se pare corect”, a spus reprezentantul Pro TV la CNA.

2. Publicitatea la nivel local se vinde foarte ieftin.

Chiar și luate separat, depășirile sunt mari: peste două ore numai la stația Pro TV Constanța.

”Indiferent cu câtă indulgență am privi, aceste depășiri sunt uriașe. Iar toate aceste depășiri se fac în baza unor contracte de publicitate. Toate sunt făcute cu Pro TV. Nu putem lua în considerare cea mai mare depășire de publicitate, ci toate, pentru că pentru toate au existat contracte”, a argumentat Radu Herjeu.

Forul a votat amenda maximă. Adică 200.000 de lei pentru Pro TV SRL (adică puțin peste 40.000 de euro), societatea care a operat până recent licențele locale, ca urmare a unor numeroase depășiri ale timpului alocat publicității, de 12 minute pe oră.

Monica Gubernat, cea care s-a autosesizat în acest caz și a cerut monitorizarea stațiilor locale, a propus amenda maximă. Mai exact: 200.000 de lei. Adică aproximativ 43.000 de euro.

Cât a fost ”amenda pe minut”? Aproximativ 310 d...

Citește pe paginademedia.ro