Patru ani de la accidentul aviatic din Apuseni. Apelul disperat al familiei Aurei Ion: "Se prefac că fac o expertiză, în realitate se ascunde mizeria. Doar niște minți bolnave..."

La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu și patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor. Echipa medicală mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

În acest caz a fost deschisă o amplă anchetă derulată de procurorii Secției parchetelor militare din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție după ce în primă fază dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

În luna septembrie a anului 2016, procurorul general Augustin Lazăr a declarat că în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni sunt în curs două expertize judiciare, iar până acum au fost audiate în acest dosar 223 de persoane.

Peste câteva zile se împlinesc patru ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni, iar familia încă o plânge pe Aura, dezgustați de un sistem care nu a reușit să le salveze copilul:

"AURA ION SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ DOMNULUI PRIM-MINISTRU MIHAI TUDOSE STIMATE DOMNULE PRIM-MINISTRU

Ne-ați îndemnat să ne punem în situația în care familiile noastre pățesc un caz similar cu cel al copiilor abuzați de un om ce, se presupune că, veghează la respectarea legilor, că el însuși, prin activitatea lui profesio...

Citește pe a1.ro