Paul Brummell, întâlnire cu Kovesi

Ambasadorul Marii Britanii la București Paul Brummell a discutat luni cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi despre lupta anticorupție.

„M-am întâlnit cu Doamna Procuror Șef DNA pentru a discuta despre importanța luptei anticorupție”, a scris Brummell pe Twitter.

Întâlnirea are loc în contextul în care Curtea Cobstituțională a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să emită decretul de revocare a șefei DNA, conform solicitării ministrului Justiției. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial, însă nu există un termen în care șeful statului trebuie să se conformeze acestei decizii.

În plus, Tudorel Toader a declarat, luni dimineață, legat de decizia pe care Klaus Iohannis ar urma să o ia privind revocarea din funcție a șefei DNA, că a înțeles că președintele va citi motivarea Curții Constituționale „până va înțelege”. El a reiterat că decizia CCR produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial și și-a exprimat „aceeași convingere” că șeful statului „își va îndeplini obligațiile”.

Citește pe cotidianul.ro