Paul Stanescu, noul ministru al Dezvoltarii Regionale. Ce stim despre el

Noul ministru al Dezvoltarii Regionale, functie cheie in Guvern, este Paul Stanescu, liderul PSD Olt. Acesta face parte din celebra grupare a ”baronilor din Sud”, alaturi de care Liviu Dragnea conduce autoritar Guvernul.

Paul Stanescu stapaneste cu mana forte judetul Olt, ca drept dovada ca pe lista de la parlamentarele din 2016, fratele sau a candidat la Camera Deputatilor, in timp ce el a candidat la Senat. Amandoi si-au castigat mandatele in Parlament.

Un alt aspect care vorbeste despre puterea lui Stanescu a fost alocarea fondurilor prin PNDL, de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale. Oltul condus de Paul Stanescu este campion, primind cei mai multi bani dintre toti.

Paul Stanescu s-a nascut in satul Visina Noua din comuna Vadastrita, judetul Olt. Cursurilor scolii generale din Visina i-au urmat studiile liceale in orasul Corabia (Liceul Teoretic, n.a.), pentru ca, apoi, sa urmeze Facultatea de Agronomie din Craiova. Armata a facut-o la o unitate a M.Ap.N. de unde a iesit cu gradul de locotenent-major. A condus o ferma cu profil legumicol din Corabia intre 1991-1992, pentru ca, ulterior, sa detina postul de director al SC Agromesc SA Visina ani la randul.

In 2003 a intrat in politica inscriindu-se in PSD, iar in 2004 a fost ales consilier judetean. Pana in anul 2008 a stat in umbra lui Ion Toma, presedinte al organizatiei PSD Olt pe atunci, care l-a si ajutat sa ajunga ...

Citește pe bzi.ro