Peste 400 de oameni au primit îngrijiri medicale după incidentele violente

Circulația se desfășoară normal la această oră în Piața Victoriei din București, după incidentele violente de aseară de la mitingul antiguvernamental.

Manifestația a degenerat iar confruntările dintre jandarmi și unii participanți turbulenți au durat până după miezul nopții.

Peste 400 de persoane dintre care și membri ai forțelor de ordine au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Aproximativ 70 de oameni au fost transportați la mai multe spitale bucureștene.

Cinci dintre acestea mai sunt internate la Floreasca, dar starea lor nu este gravă, potrivit datelor obținute de la unitatea sanitară respectivă.

Primele incidente s-au înregistrat în cursul după-amiezii, când jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene după ce unii dintre cei aflați în piață au început să arunce cu diverse obiecte către forțele de ordine și au forțat gardul de protecție din fața guvernului.

Ulterior, mai mulți manifestanți au agresat doi jandarmi, între care o femeie, care a fost transportată la Spitalul Floreasca.

Au incendiat diverse obiecte, moment în care forțele de ordine au acționat pentru dispersarea protestatarilor.

În timpul violențelor față de cei doi jandarmi, acestora le-au fost sustrase armele, iar autoritățile îi caută acum pe cei vinovați.

Potrivit informațiilor preliminare, aproximativ 450 de persoane, dintre care 24 de jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

65 de persoane au fost tr...

Citește pe romania-actualitati.ro