Petre Tobă: "Șeful Poliției Române și cel al Serviciului Omoruri nu sunt vinovați de ceea ce s-a întâmplat în cazul polițistului pedofil"

‘’Cred, în momentul de față, că nici Despescu și nici Gavriș nu au vină vizavi de ce s-a întâmplat. (cazul polițistului pedofil Eugen Stan care a cutremurat din temelii Poliția Română, n.r.). Nu cred că ei sunt vinovați. Cred că principalul vinovat este cel care a comis fapta. Am văzut că sunt verificări, corp de control peste corp de control. Cred că polițiștii ar trebui să asigure liniștea și ordinea publică, nu să facă controale peste controale și să stea în birouri.

Din acest scandal are de suferit în primul rând instituția - Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Română. Au de suferit polițiștii și, printr-o timorare a Poliției, printr-o slăbire a Poliției, indirect vor avea de suferit și cetățenii". Suint cuvintele fostului ministru de Interne Petre Tobă care le-a luat apărarea celor doi oficiali ai poliției: șeful IGPR, Bogdan Despescu, și șeful Serviciului Omoruri, Radu Gavriș.

Citește pe evz.ro