”Pilotul Automat” de pe mașinile Tesla va deveni complet autonom în luna august. Acțiunile Tesla cresc cu 5%

Tesla va lansa în luna august un update în urma căruia sistemul Autopilot (Pilot Automat – n.r.) va deveni complet autonom, a anunțat Elon Musk, directorul general al producătorului de mașini electrice, scrie Reuters.

”Până acum, resursele Autopilot s-au concentrat integral asupra siguranței. Cu V9, vom începe să permitem funcții de conducere autonomă integrală”, a scris Musk pe Twitter, răspunzând unui utilizator.

Acțiunile Tesla au crescut cu 5% în urma anunțului.

Compania a fost angrenată în mai multe scandaluri în ultimele luni, după ce o serie de autoturisme Tesla au fost implicate în accidente atunci când erau pe pilot automat.

Concomitent, Tesla trebuie să își crească producția la 5.000 de mașini pe săptămână, după mai multe amânări și pierderi imense.

Tesla are acum o capitalizare de 56,4 miliarde de dolari.

Cursa pentru mașini autonome

Tesla este angrenată într-o competiție strânsă cu mai mulți producători clasici și cu companii de tehnologie pentru a produce mașini autonome. Google are cea mai avansată tehnologie de acest tip și cooperează cu Fiat Chrysler. Google va lansa un serviciu de taxiuri autonome în Arizona.

Pe de altă parte, Uber are probleme la rândul său în urma unui accident din Arizona, când o mașină care se conducea singură a omorât un pieton.

SoftBank investește în General Motors

De asemenea, General Motors a anunțat la rândul său, săptămâna trecută,...

Citește pe libertatea.ro