Ponta: "Indiferent de rezultatul motiunii, cu siguranta domnul Dragnea va pierde, si PSD va pierde, si guvernarea va pierde"

"Daca motiunea de cenzura va trece, in orice conditii, eu am spus mereu ca singurul castigator va fi presedintele Iohannis, cel care nu a facut nimic, nu a cerut demisia Guvernului, dar se trezeste, practic, cu decizia de a numi un nou Guvern pe masa. Dupa discutiile de astazi, si o sa vedem daca maine se finalizeaza, in afara de domnul presedinte Iohannis, va mai fi un mare castigator, UDMR-ul, care are niste solicitari, daca nu ma insel cea referitoare la Legea 215 cu reducerea pragului, cu placutele (placutele bilingve — n.r.), cu toate celelalte, cu autonomia culturala, e din 2001 in Parlament, deci de 16 ani, cea cu Ziua de 15 martie cred ca e ceva mai recenta.

(...) Din punctul lor de vedere, e normal sa le ceara, daca as fi la UDMR le-as cere tot timpul, dar pe care inteleg ca maine le va vota majoritatea PSD-ALDE, asa, pe repede inainte. Inteleg ca maine dimineata vor fi comisii si maine in plen se voteaza. Deci, daca se intampla lucrurile astea, e posibil sa se stranga voturile necesare, cu cei de la UDMR, si vom avea castigatori presedintele Iohannis si UDMR", a declarat Victor Ponta la Romania Tv, relateaza Agerpres.

Citește pe stirileprotv.ro