Posibil conflict de constituțional între Parlament și Ministerul Public

Președinții celor două camere ale Parlamentului au sesizat CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Ministerul Public.

Decizia vine ca urmare a faptului că procurorul șef al DNA a refuzat să se prezinte în fața comisiei de anchetă a alegerilor din 2009. Anunțul a fost făcut de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a vorbit și despre importanța înființării unei comisii speciale care să pună în acord actele normative cu deciziile CCR.

Liviu Dragnea: "Propunerea noastră a fost să facem o comisie pentru a pune de acord toate cele 223 de decizii ale Curții pentru care nu s-au operat modificări legislative. Ministrul justiției poate să lucreze foarte bine, să colaboreze cu aceastră comisie și invers.

Trebuie să existe undeva un grup format din parlamentari care să se ocupe doar de aceste lucruri pentru ca să nu ne facem de râs. Adică mie mi se pare că e o lipsă totală de respect față de decizii ale Curții Constituționale."

În plus, procurorului general al țării îi este imputat faptul că nu a pus la dispoziția comisiei copia dosarului clasat privind alegerile din 2009. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu susțin că, astfel, a fost încălcată autoritatea Parlamentului României, organ reprezentativ al poporului, și a fost împiedicată desfășurarea activității legislativului.

Citește pe romania-actualitati.roTendințe