Premierul i-a demis pe toți secretarii de stat de la M. Dezvoltării, "pentru a bloca eventualele abuzuri din PNDL"

ORA 16.20 Este vorba de 12 persoane demise, documentele au fost deja publicate în Monitorul Oficial, a transmis Ionuț Gheorghe, de la Palatul Victoria: Premierul a decis să oprească temporar PNDL, pentru că, din informațiile acestuia, banii ar urma să fie folosiți în scop politic. Sevil Shhaideh este, în continuare, ministru al Dezvoltării, pentru că președintele Iohannis nu a semnat încă decretul pentru vacantarea acestui post.

În acest fel, ministrul Shhaideh poate semna în continuare ordine de alocare a banilor din acest program. Este vorba de 30 de miliarde de lei, credite de angajament, bani ce ar urma să fie folosiți până în 2020. Banii ar urma să ajungă la mai multe proiecte, la primării, la 9.500 de proiecte - școli, grădinițe, drumuri și alte obiective. Sorin Grindeanu spunea că 5 luni Sevil Shhaideh nu a făcut nimic în acest program, iar acum, de câteva zile, totul merge pe repede înainte, făcând referire la comunicatul Ministerului Dezvoltării de acum câteva zile, care anunța că s-a dat starul oficial al acestui program.

De ce i-a demis premierul pe acești secretari de stat de la Ministerul Dezvoltării? Ei bine, Sevil Shhaideh poate semna aceste ordine de alocare a fondurilor, însă aceste ordine trebuie contrasemnate de acești secretari de stat, acesta este motivul pentru care ei au fost demiși.

Citește pe stiri.tvr.ro