Premierul Japoniei vine săptămâna viitoare în România; Va fi primit de președintele Iohannis și de premierul Tudose

Premierul Japoniei vine săptămâna viitoare în România. Acesta va fi primit de președintele Klaus Iohannis, marți, la Palatul Cotroceni, și de către premierul Mihai Tudose, la Palatul Victoria. Aceasta este prima vizită în România a unui Prim-ministru al Japoniei și are loc în contextul aniversării a 5 ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România și Japonia.

Cu prilejul primirii la Palatul Cotroceni, vor avea loc convorbiri în format restrâns, convorbiri în plenul delegațiilor, declarații de presă și un dineu oficial pe care Președintele Klaus Iohannis îl va oferi în onoarea Prim-ministrului Shinzo Abe, potrivit Administrației Prezidențiale.

Agenda convorbirilor include stadiul și perspectivele de consolidare a relațiilor foarte bune de Parteneriat Reînnoit dintre România și Japonia, la nivel politic, economic, cultural, al securității și al relațiilor inter-umane.

De asemenea, vor fi abordate subiecte precum cooperarea Japoniei cu Uniunea Europeană, inclusiv în contextul Acordului de Parteneriat Economic dintre Japonia și Uniune, evoluțiile la nivel regional, cu accent asupra dosarului nord-coreean, respectiv cooperarea româno-japoneză în plan multilateral.

Citește pe libertatea.ro