Premierul Viorica Dăncilă inaugurează cursa Nordica Tallinn-Constanța alături de omologul ei eston

Viorica Dăncilă efectuează în perioada 14-16 iunie un turneu în Republica Lituania și Republica Estonia.

La Vilnius, în capitala Lituaniei, prim-ministrul României va avea întrevederi cu omologul lituanian Saulius Skvernelis și cu președintele Parlamentului Viktoras Pranckietis. Programul va include o vizită la Centrul NATO pentru Securitate Energetică de Vilnius, precum și participarea la un moment solemn organizat la monumentul „Colina Victimelor“, în contextul în care, la 14 iunie, Lituania comemorează deportările masive din anul 1941.

Vizita la Tallinn, capitala Estoniei, care se va desfășura între 15 și 16 iunie, este prima la nivel de prim-ministru român în Republica Estonia după restabilirea relațiilor diplomatice ale României cu statul baltic, în 1991. Dăncilă va avea o serie de consultări la nivel înalt cu președintele Republicii Estonia, Kersti Kaljulaid, cu premierul Jüri Ratas și cu vice-președintele Parlamentului, Enn Eesmaa.

Prim-ministrul României va face vizite și la Centrul Cooperativ de Excelență NATO pentru Apărare Cibernetică (CCDCOE) și la Showroom e-Estonia, un important centru executiv de informare, prin intermediul căruia este realizată prezentarea modalității de funcționare a societății digitale estone. Dăncilă va aduce un omagiu ostașilor estoni căzuți în Războiul de Independență, prin depunerea unei coroane de flori la Estonian Memorial.

„Dialogul ...

Citește pe adevarul.ro