Președintele CCR, vizită în Rusia, deși MAE i-a recomandat să nu meargă

Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Valer Dorneanu, se află în Rusia, la Forumul Juridic Internațional de la Sankt Peresburg, deși Ministerul Afacerilor Externe i-a recomandat să nu efectueze vizita, potrivit digi24.ro.

Președintele CCR efectuează o vizită care nu figurează pe site-ul CCR, dar care a fost confirmată chiar de el pentru digi24.ro.

"Vizita în Rusia are loc la invitația Curții Constituționale a Federației Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg", a declarat Valer Dorneanu, citat pe site-ul televiziunii de știri, adăugând că omologul său "a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR", spune Valer Dorneanu.

Potrivit unor surse citate de digi24.ro, Ministerul Afacerilor Externe de la București i-a recomandat șefului CCR să nu meargă în Rusia.

Valer Dorneanu motivează că atunci când ”s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate (...) După primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite".

Citește pe realitatea.net