Președintele Klaus Iohannis va lua o decizie referitoare la șeful DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, că săptămâna viitoare va lua o decizie referitoare la conducerea DIICOT pentru care ministrul Justiției l-a propus deja pe Felix Bănilă.

În ceea ce privește viitorul procuror-șef al DNA, președintele Iohannis a declarat că ministrul Justiției ar trebui să facă o propunere, care să fie acceptată și de el, și de coaliția de guvernare.

"Președintele nu negociază aceste chestiuni! Aceste chestiuni probabil se negociază de către ministrul Justiției înainte să facă propuneri, cel puțin așa mi s-ar părea logic. Ar fi ciudat să vină ministrul justiției cu o propunere care nu este acceptată de coaliția majoritară sau de președinte. Ne-am întoarce într-o situație pe care tocmai am încheiat-o printr-o decizie importantă", a spus pre;edintele Klaus Iohannis.

Miercuri, 12 iulie, a fost instalat noul procuror-șef interimar al DNA, Anca Jurma, pentru cel mult șase luni, perioadă în care ministrul Justiției va nominaliza un nou titular pe care să i-l propună președintelui României.

Citește pe romania-actualitati.ro