Primarii și consilierii locali își pot vedea de afaceri. Legea VOTATĂ în Parlament

Aleșii locali vor putea avea functii și în sectorul privat. Cu o condiție, însă: activitatea desfășurată nu trebuie să aibă legătură directă cu atribuțiile funcției pe care o dețin. Parlamentarii PSD și ALDE spun că regimul incompatibilităților este mai drastic în România decât în alte țări. Legea a trecut cu 196 de voturi pentru și 59 împotrivă și acum va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Legea adoptată de parlamentari le dă mână liberă aleșilor locali să-și vadă nestingheriți de activitățile private, în paralel cu exercitarea demnității publice. Astfel, primarii, viceprimarii și consilierii locali își pot rotunji veniturile fără teamă că ANI i-ar putea acuza de incompatibilitate sau conflict de interese.

„Pentru a aduce oameni profesioniști în administrația locală trebuie să le dăm voie să-și desfășoare activitățile pe care le desfășurau și înainte”, spune Radu Nicolae, deputat PSD.

„Credeți că un primar care crește oi sau face miere are vreo problemă cu activitatea primăriei sau că în timpul său liber nu poate să facă aceste activități, că trebuie să intre în conflict de interese”, spune Cătălin Rădulescu, deputat PSD.

Proiectul a trecut și cu ajutorul câtorva deputați liberali, deși liderul de grup a anunțat că partidul nu susține o astfel de lege.

„Vremea clișeelor în administrație trebuie să treacă și trebuie să înțelegem cu toții că dacă vrem oameni ...

Citește pe money.ro