„Procurorul Lazăr are apetență pentru politică”

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi seară, într-o emisiune televizată, că delegarea fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, la Parchetul General reprezintă un „gest de aroganță și sfidare” din partea procurorului general Augustin Lazăr.

„Decizia pe care a luat-o de a o numi pe Kovesi într-o funcție la Parchetul General este un gest de aroganță, de sfidare. Adică, este revocată pentru niște motive foarte serioase, printre care două decizii clare și lipsite de orice echivoc ale Curții Constituționale care o priveau direct, plus alte motive prezentate în cererea de revocare a ministrului Tudorel Toader și tu o numești în altă funcție’, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu la Antena 3.

Acesta a afirmat că a observat de mai mult timp la procurorul general Augustin Lazăr o „apetență pentru politică”, ceea ce denotă că nu-și cunoaște statutul și atribuțiile.

„De multă vreme am văzut că procurorul Lazăr are apetență pentru politică. A devenit un om politic, face declarații politice tot timpul. Tot timpul ne atrage nouă atenția ce trebuie să facem, cum trebuie să facem politica penală și cum nu trebuie să o facem, asta ca să vedem că nu-și cunoaște bine statutul și atribuțiile pe care le are. Deci, gesturile astea și atitudinile astea mie mi se par cu totul și cu totul anormale și nu am văzut în alte țări ca procurorul general ...

Citește pe cotidianul.ro