Procurorul-șef din Costa Rica, ANUNȚ despre mandatele de extrădare pentru Udrea și Bica

Procurorul-șef al Biroului Extrădări din Costa Rica, Laura Monge, spune că procedura de extrădare în cazul Elenei Udrea și al Alinei Bica continuă chiar dacă există solicitări pentru acordarea statutului de refugiat. Aceasta a mai precizat că mandatul de arestare poate fi prelungit și după date de 30 decembrie, până la finalizarea procedurii de extrădare.

„Am cerut să primim un mandat de reținere cu scopul extrădării prin intermediul căilor diplomatice, ca să acționăm pentru executarea lui. Și acest mandat a ajuns pe căi diplomatice. De când am aflat în Costa Rica vestea că existau două persoane de naționalitate română fugite de justiție, Biroul de consiliere tehnică și relații internaționale al Procuraturii Generale a Republicii Costa Rica a contactat omologii din România pentru a verifica dacă într-adevăr s-a emis mandat de arestare cu scop de extrădare și a solicitat Interpolului din Costa Rica să verifice toate datele legate de sesizări și de procedurile corespunzătoare de reținere internațională.

După ce autoritățile din România au trimis prin căile diplomatice corespunzătoare cererea, Poliția din Costa Rica și Interpolul, în colaborare cu ADIS, le-au reținut pe cele două românce”, a spus Laura Monge la Antena3.

Citește pe cotidianul.ro