PROFESORII riscă ÎNCHISOAREA dacă fac meditații cu elevii

PROFESORII riscă ÎNCHISOAREA dacă fac meditații cu elevii
Foto: www.puterea.ro

Profesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii de la clasele la care predau. Este interzis, pentru prima oară în România, printr-un Cod de Etică. Cadrele didactice care vor încălca regulamentul riscă să își piardă locul de muncă sau chiar să facă închisoare dacă nu plătesc la FISC impozite.

Dacă profesorii nu vor respecta noul cod de etica, riscă sanctiunile din legea educatiei, de la observatie scrisa, avertisment pana la desfacerea contractului de munca, iar daca vorbim despre cazuri mult mai grave, se poate ajunge si la pedeapsa cu inchisoarea de la 1 an la 3 ani.

Cu toate astea, până acum niciun profesor nu a fost sancționat. Chiar dacă sunt persoane care fac meditații fără să declare banii încasați. Uneori, nu au nici facultate. Doar 5% dintre cei care oferă lecții în privat fac asta legal, estimează specialiștii.

E un cerc vicios. Elevii dau vina pe profesorii care ar condiționa nota de la clasă de prezența la meditații, iar profesorii pe părinții care vor ca elevii să aibă cunoștințe cât mai bogate.

Citește pe puterea.ro