Propunerile Brexit: Până CÂND se va putea circula liber către Marea Britanie

Guvernul britanic a prezentat joi, în parlament, detaliile planului său în ce privește relațiile între Marea Britanie și Uniunea Europeană după Brexit, ce propune în primul rând o nouă uniune vamală cu blocul Celor 27, transmit AFP și Reuters, informează Agerpres.ro.

Documentul, care are 98 de pagini, indică faptul că guvernul speră că Marea Britanie va menține relații strânse cu UE după ieșirea oficială din blocul comunitar, în martie 2019.

În nota introductivă, premierul Theresa May susține că obținerea unui acord cu Bruxellesul necesită ''pragmatism și compromisuri de fiecare parte''.

De altfel, Theresa May, aflată la summitul NATO de la Bruxelles, a dat asigurări joi că propunerile sale pentru Brexit ''răspund votului britanicilor'', după ce, într-o conferință de presă susținută puțin mai devreme, președintele american Donald Trump exprimase dubii că acestea corespund votului de la referendumul din 2016.

Aprobat de guvern vinerea trecută, planul a provocat demisiile a doi miniștri la începutul săptămânii și a alimentat veleitățile de rebeliune în cadrul majorității conservatoare.

Noul ministru pentru Brexit, Dominic Raab, instalat luni, a luat cuvântul în Camera Comunelor pentru a prezenta documentul, dar a fost întrerupt de protestele zgomotoase ale deputaților, care se plângeau că nu primiseră exemplare ale documentului, obligându-l astfel de președintele camerei să în...

Citește pe money.ro