Protest Diaspora/ Cioloș: Reacția forțelor de ordine - un precedent extrem de periculos pentru democrația românească

Fostul premier Dacian Cioloș spune că reacția forțelor de ordine la protestul de vineri, din Piața Victoriei, și a celor care le-au dat ordinele de evacuare a unei manifestații pașnice este "un precedent extrem de periculos pentru democrația românească".

"Un om cu mintea normală și cu un minim respect față de semeni nu poate să nu fie în seara asta în fața evidenței că s-a mers prea departe. Reacția forțelor de ordine și a celor care le-au dat ordinele de evacuare a unei manifestații pașnice este un precedent extrem de periculos pentru democrația românească", a scris Cioloș pe Facebook.

El a precizat că nu există justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene împotriva femeilor, a copiilor și a unor oameni aflați în scaune cu rotile.

"Articolul 36 din Legea 550/2004 de organizare a jandarmeriei interzice o astfel de intervenție. Toți cei care au dat ordin trebuie să plătească pentru excesul de putere și această intervenție disproporționată", a arătat Cioloș. AGERPRES/(AS - autor: Mădălina Cerban, editor: Florin Marin, editor online: Daniela Juncu)

Citește pe agerpres.ro