Protestul de la Guvern în presa internațională

Principalele agenții internaționale de știri, precum și numeroase publicații din multe țări au relatat despre protestul antiguvernamental din România.

„Poliția a tras cu gaze lacrimogene în timp ce românii se mobilizează împotriva Guvernului”, a titrat agenția Reuters, citată de Mediafax.

Zeci de mii de protestatari au protestat vineri împotriva Guvernului Social Democrat (PSD) în orașe din întreaga României și în capitală, București, unde forțele de ordine s-au luptat cu unii și au tras cu gaze lacrimogene, arată Reuters.

La București, unii protestatari au încercat să treacă cu forța prin liniile de securitate care păzeau clădirea Guvernului. Alții au aruncat cu sticle și bucăți de pavaj înspre forțele de ordine ca au folosit gaze lacrimogene și ocazional un tun cu apă.

Agenția mai menționează și protestele precedente care au avut loc începând din momentul în care „social-democrații au preluat puterea la începutul lui 2017 și au încercat să decriminalizeze unele infracțiuni de corupție”.

„Expatriați români au organizat un protest antiguvernamental masiv la București”, a scris agenția Associated Press.

Jurnaliștii americani relatează că zeci de mii de români s-au strâns la un protest antiguvernamental organizat de expatriați, cerând demisia guvernului de stânga și alegeri anticipate.

The Associated Press menționează și că aproximativ trei milioane de români locuiesc în străi...

Citește pe cotidianul.ro