PSD a luat o decizie cu care nu este de acord

Vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, cel al Transporturilor, Răzvan Cuc, și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, au demisionat din funcții în ședința CExN al PSD.

Joi seara, după șase ore de ședință tensionată, social democrații și-au exprimat, verbal, sprijinul pentru miniștrii care au anunțat că sunt dispuși să demisioneze, iar într-un final, cei trei au demisionat.

După ședința Comitetului Executiv Național, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, că Sevil Shhaideh și Rovana Plumb nu au putut fi convinse să nu demisioneze din Guvern, iar ”aproape toată lumea a plecat supărată”.

"S-a discutat despre programul de guvernare, s-a discutat despre situația în care sunt cele două colege ale noastre, despre faptul că PSD nu dorește și nu acceptă ca instituții care nu trebuie să aibă competențe în a influența decizii guvernamentale sau remanieri guvernamentale și în această lumină toți colegii au adus argumente pentru ca cele două colege ale noastre să nu plece din guvern. După ce, inițial, la începutul ședinței, cele două colege au spus că s-au hotărât să prezinte colegilor decizia de a demisiona din Guvern, După toate orele de discuții și după o discuție cu ele separat, în care toată lumea, în unanimitate, le-a cerut să rămână în Guvern, au fost întrebate a doua oară, la finalul întâlnirii.

Și-au menținut decizia de a demisiona. (...) Au spus că î...

Citește pe cotidianul.ro