Raed Arafat spune că nu au existat în 10 august informații privind existența unei lovituri de stat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat, vineri, la Parchetul General, că a fost prezent la MAI în cadrul componentei specifice din centrul de comandă în perioada protestului din 10 august și a arătat că nu a avut informații privind existența vreunei tentative de lovitură de stat.

Întrebat dacă a avut atunci informații privind existența unei tentative de lovitură de stat, Arafat a răspuns: "Nu s-a discutat așa ceva atunci sau ce a fost atunci, nici vorbă și nici chiar nu se știa că va apărea situația care va apărea".

"Centrul de comandă este pe componente și da, este un centru integrat, depinde de situație. Deci, eu am fost în minister și am fost în componentă pe situație de urgență, împreună cu inspectorul șef pentru situații de urgență București și cu colegii de la Departamentul pentru Situații de Urgență, care, unii dintre ei, au acolo locuri de muncă 24 din 24. E un centru activ tot timpul, doar că am ridicat nivelul de activare al lui, fiind suplimentat, având în vedere un miting care era anunțat cu un număr foarte mare de oameni", a adăugat secretarul de stat.

El a precizat că s-a prezentat la Parchetul General în calitate de martor, prilej cu care a lămurit "unele speculații" lansate în spațiul public, unele referitoare la pacientul care a decedat după proteste.

"Am înțeles că sunt speculații în privința pacientului care a decedat dup...

Citește pe jurnalul.antena3.ro