Raețchi (PNL): Voi cere convocarea șefilor Jandarmeriei în fața Comisiei de apărare a Camerei Deputaților

Vicepreședintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaților, liberalul Ovidiu Raețchi, anunță că va solicita convocarea șefilor Jandarmeriei în urma evenimentelor care au avut loc în Piața Victoriei.

"Am solicitat în mai multe rânduri convocarea șefilor din Jandarmerie în fața Comisiei de Apărare și Ordine Publică pentru a explica o serie de intervenții disproporționate din ultimii ani. O voi face din nou - plecând de la evenimentele din această seară, când zeci de mii de protestatari pașnici au fost loviți și atacați cu gaze lacrimogene din cauza unui grup provocator care nu a putut fi identificat și izolat ore în șir (deși exact asta trebuia să facă o Jandarmerie profesionistă)", a scris Raețchi, vineri, pe Facebook.

El susține că majoritatea PSD-ALDE va respinge cu "agresivitate" solicitarea Opoziției, deoarece Jandarmeria reprezintă o "instituție care nu se mai află de mult timp sub control parlamentar, ci sub controlul unei clici din PSD care e dispusă să îi ofere orice atribuții (cercetare penală, pază și protecție pentru demnitari) și impunitate absolută pentru a înăbuși tot mai violent libertatea de a protesta".

"Ce nu înțeleg șefii vremelnici ai Jandarmeriei este că blocarea cercetării abuzurilor lor poate dura un an, doi, trei - însă va veni momentul unei măsurări juste, obiective, nepartinice a faptelor lor. Așa cum s-a întâmplat cu DIPI - o structură care, după ce...

Citește pe agerpres.ro