Reacții la decizia președintelui de a nu o revoca din funcție pe șefa DNA

După ce șeful statului a anunțat că refuză să o revoce din funcție pe Codruța Kövesi, preedinții Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au avut o discuție pe aceast temă în sediul parlamentului.

De altfel, Liviu Dragnea a precizat anterior declarației președintelui României că indiferent de decizia acestuia ministrul Justiției va beneficia în continuare de sprijinul premierului și al PSD.

Reporter: Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că ministrul justiției, Tudorel Toader, va avea sprjinul premierului și al social-democraților dacă intenționează să întreprindă vreun demers după refuzul șefului statului de a o revoca pe șefa DNA. Liderul PSD a susținut însă că sub nici o formă nu este luată în calcul ideea de suspendare din funcție a președintelui României.

Liviu Dragnea: Eu știu de la dna prim ministru că îl susține în totalitate pe ministrul Toader și și noi îl susținem pe ministrul Toader și în funcție de ce va anunța președintele dacă ministrul Toader intenționează să întreprindă vreun demers, dna prim ministru îl va susține și și noi îi vom acorda sprijinul politic.

Reporter: Din opoziție, liberalii susțin că nici unul dintre motivele ministrului Justiției de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kövesi, nu a avut un temei serios. Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că liberalii susțin independență justiției și derularea unei camp...

Citește pe romania-actualitati.ro