Reportaj BBC. Cum au câștigat cântăreții nigerieni inimile a milioane de români

Jurnaliștii de la BBC au realizat un reportaj despre cum au câștigat cântăreții nigerieni inimile românilor și despre cât de mult s-a schimbat mentalitatea conaționalilor noștri față de persoanele de culoare datorită emisiunilor-concurs.

Înainte ca Tobi Ibitoye să vină în România din Nigeria pe când avea 15 ani, nu s-a gândit niciodată că ar putea ieși în evidență din cauza culorii pielii sale. Dar după doar câteva zile petrecute în București și-a dat seama cât de mult a greșit.

„Poate fi foarte deranjant ca oamenii să se uite la tine ca la un spectacol”, a declarat Ibitoye la BBC. „N-am mai auzit niciodată despre România, până când am început să citesc despre această țară când tatăl meu a primit un post aici”.

Opt ani mai târziu, lucrurile nu puteau fi mai diferite. Susținut de zeci de mii de fani români, muzicianul a semnat primul său contract cu o casă de producție, iar oamenii care se uită insistent la el pe stradă, o fac pentru a încerc să își dea seama dacă este cu adevărat Toby Ibitoye, care a făcut parte din echipa lui Smiley, și care a terminat pe locul al treilea la ediția din 2015 a Vocii României.

Muzicianul a ajuns în România în 2009, atunci când tatăl său a primit un loc de muncă la Ambasada Nigeriei și toată familia sa s-a mutat aici.

Dar România are o comunitate africană foarte mică, deoarece majoritatea celor care părăsesc continentul african tind să se îndr...

Citește pe libertatea.ro